WEB GRATIS!

Un altre títol podria ser “duros a quatre pessetes” , o com una bona i insistent campanya de màrqueting 2.0 fa creure que podem fer-nos un web gratis.

Una veritat a mitges, l’ham: l’afany creatiu de les persones.

Aquestes empreses han desenvolupat un senzill i atractiu editor basat amb el “drag and drop” que permet la tecnología HTML5, el que donen gratuïtament es la utlització d’una eina per a fer pàgines senzilles, atractives i molt visuals sense tenir ni idea de programació.

No dic que no sigui una bona idea el bricolatge web per a moltes persones, que volen tenir un portafoli, una pàgina de cortesía, una certa presència a la xarxa, però aquestes haurien d’estar correctament informades des de l’inici del seu projecte.

El que no em sembla honest és el marketing ferotge “és gratis”, l’etiquetatge correcte seria fer la teva pàgina web amb el nostre editor és gratis (és el teu temps, al capdavall), publicar-la al Web no.

Mirem els preus:

Saps que val un domini el primer any? i un allotjament?

A tall d’exemple, un .cat el primer any (l’any que ofereixen gratuït) et pot costar uns 5 € un .com uns 10 €.

No conec ningú que pagui l’allotjament web per mesos, pràcticament tothom ho fa per any/s. Un any d’allotjament web, dependrà del registrador i del pla escollits, un pla per tenir un WordPress instal·lat pot estar entre 75 – 150 € /l’any iva inclòs. Divideix per 12 mesos. Més econòmic encara si comparteixes el teu allotjament amb altres persones.

Amb un WordPress, que és programari lliure i gratuït de veritat, els centenars de persones de tot el món que hi treballen garanteixen la qualitat i la continuitat del producte, pots tenir un control absolut dels arxius que componen el teu web i de la gestió del SEO (aviat parlarem d’aquest tema), sense dependre d’un tercer entre mig.